Naše realizace: Moderní zahradní domky BRUXELLES 22m² (5.5x4)

Ve stylovém zahradním domku Bruxelles se snoubí estetický exteriér s jednoduchým a prostorným interiérem. Díky velkým proskleným plochám dovnitř proniká dostatečné množství denního světla. Tento zahradní domek je tak ideální pro využití jako pracovna, ateliér, jídelna, čítárna, hudební zkušebna, nebo prostě jen odpočinková "zašívárna" a relaxační zóna. Na zahradě se bude vyjímat, ostudu Vám rozhodně neudělá a je k dispozici, kdykoli se potřebujete uchýlit do soukromí mimo svůj byt nebo dům. 

Stejně jako všechny naše modely je i tento vyroben z pomalu rostoucích dřevin, skandinávského smrku a severské borovice. Tento druh dřeva je odolnější vůči vlhkosti a plísni.

Modifikovaný zahradní domek BRUXELLES s tloušťkou stěny 66 mm

Náš zákazník Daniel si nejprve objednal garáž pro zahradní traktor s bočním přístřeškem, který plánoval využít jako suchý prostor k uskladnění dřeva v každém ročním období. Nejsme si jisti, zda to byla kvalita výrobku, nebo radost z vlastnoručního sestavení garáže, co vedlo Daniela po několika týdnech k rozhodnutí zakoupit od nás i druhou stavbu - dřevěný zahradní domek BRUXELLES. Umístil jej na prázdný kus pozemku vedle zmíněné garáže.

Protože volné místo pro postavení zahradního domku bylo pod stromy, musel si být Daniel jistý, že případná kapající voda nebude mít na stavbu vliv. Proto zvolil 66 mm silné stěny, které samozřejmě následně ošetřil i nátěrem ochranou lazurou.

Na střeše je použit stejný zelený asfaltový šindel, jako na sousedící garáži. Vzhledem k silným stěnám a oknům s dvojitým zasklením disponuje tento domek nejen lepší pevností, ale i vyšší přirozenou izolační schopností. Doufáme, že se Danielovi bude jeho zahradní domek BRUXELLES líbit, a přejeme mu vše nejlepší!

Zahradní domek BRUXELLES 22m²

Zahradní domek BRUXELLES 22m²

Zahradní domek BRUXELLES 22m²

Zahradní domek jako zázemí pro klid a odpočinek

Další zákazník si představoval menší zahradní domek, kde by mohl relaxovat, číst knihy, nebo si jen tak dát sklenku vína. Chtěl něco menšího, s dobrým poměrem ceny a výkonu, co bude zároveň dobře vypadat. Nejvíce se mu zalíbil právě zahradní domek BRUXELLES, pro který se nakonec rozhodl. Nechal si ho nainstalovat na zahradě za svým domem.

Jelikož se jedná o kompaktní dřevostavbu, byl zvolen způsob založení na PVC patky. Tato možnost vychází výrazně levněji, než standardní betonová základová deska. Po dokončení hrubé stavby byly podlaha a střecha zaizolovány pomocí desek z PIR pěny a jako střešní krytina byl použit klasický asfaltový šindel v červené barvě.

♥ Podobnou stavbu v naší nabídce najdete zde: ↓

Zahradní domek BRUXELLES 22m² (5.5x4) 44mm

Zahradní domek BRUXELLES 22m²

Zahradní domek BRUXELLES 22m²

Zahradní domek BRUXELLES 22m²

Zahradní domek BRUXELLES 22m²







Mgr. Filip Kačer
Jsem autorem článků na webu a vedle tématu dřevostaveb, kterým se zabývám ve svém profesním životě, se ve volném čase věnuji také muzikoterapii a včelaření. Rád vám ukáži svůj vlastní dřevěný domek od Pineca.cz, který jsem si postavil svépomocí. Jako předseda ČSOP v Pacově se angažuji v ochraně přírody.

Přečtěte si také:↓
Naše realizace: Zahradní chatka Bruxelles 22m² 44mm na Plzeňsku
♠ Naše realizace video - dřevěná montovaná chata ANICA u Týna nad Vltavou
♠ Naše realizace: Montovaná chata Aura 72m² u Olomouce
♠ Naše realizace: Dřevěný zahradní domek DREUX 12m² 44mm v Lounech