Přístřešky na auto

  • Praktické tipy pro nátěr dřevěného domku

    Udržovací nátěr montovaných dřevěných domů může vypadat jako jednoduchá práce, tím spíš, když ji sledujete na instruktážním videu na internetu. Stačí vzít štětec, namočit ho do barvy a může se začít. Výsledkem ale v takovém případě bude jen odfláknutá práce a v některých případech je lepší nedělat nic, než toto. Dřevo se od ostatních materiálů liší a vy s tím musíte při přípravě počítat. Níže najdete tipy, které jsou pro natírání dřevěného domu zásadní. Příprava dřeva Barva sice dodá domu… (More)
  • Jak vybrat živý plot k dřevostavbě?

    Živé ploty jsou na pohled asi nejvhodnější oplocení pozemků k dřevěným domům a dřevěným chatám. Živým plotem se přitom rozumí řada keřů, které jsou vysázené těsně u sebe a zastřižené tak, aby tvořily určitou bariéru nebo ohraničení pozemku. Jako živý plot se používají také některé druhy stromů, v závislosti na preferovaném vzhledu. Živý plot vám nejen zajistí soukromí, ale zvedne i cenu pozemku u dřevostavby. Živý plot neznamená jen tůje nebo habr. Tato rozšířená představa je krajně mylná. Rostlin vhodných pro živé ploty je celá řada a můžete se… (More)
  • Naše realizace: Dvojitý přístřešek na auto se zázemím 6x7,5 m

    Je velmi příjemné mít přístřešek, který ochrání vaše auto, loď, motorku, nebo kolo před faktory, jako jsou prach, déšť, sníh, nebo "útoky" ptáků (ano, víte dobře, co mám na mysli). Čím dál více zákazníků tyto výhody oceňuje a vyhledává. To platí i v tomto případě. V rodině našeho klienta jsou dvě auta. K tomu má množství zahradního náčiní, které také potřeboval někde uskladnit. Sháněl tak něco většího, než běžný přístřešek pro auto. U nás si proto vybra… (More)
  • FAQ - nejčastější otázky při výběru dřevostavby

    Výběr dřevostavby Jak správně vybrat tloušťku stěny? Pro nejméně náročné použití můžete zvolit tloušťku stěny 28mm, která se hodí na dřevěné zahradní domky na skladování nářadí nebo na zahradní domky pro děti. Tloušťku stěny 34mm standardně nabízíme u staveb do 20m2. Pro dřevěné rekreační chaty a domy se hodí tloušťka stěny 44mm a více. Vyrábíme i stavby s tloušťkou 58mm, 66mm, 90mm nebo 120mm. U všech tlouštěk stěny nabízíme variantu s jednoduchou i dvojitou stěnou. Obecně platí, že čím větší tloušťka, tím bude stavba r… (More)
  • Zimní péče o dřevěný přístřešek na auto

    Myslíte si, že dřevěné garážové stání nepotřebuje zimní údržbu? Naopak. Právě v zimě ji potřebuje nejvíc z celého roku. A nejde jen o odhrnování sněhu, který musíte dostat vedle všech příjezdových cest a chodníků i z parkovací plochy a jejího nejbližšího okolí.  Začněte důkladnou prohlídkou Než udeří ty nejsilnější mrazy, pořádně dřevěné garážové stání prohlédněte. Zanedbaná údržba totiž mohla způsobit, že tato zahradní stavba není v top kondici. Nejhorší není to, že by se mohla pod tíh… (More)
  • Jak vybrat přístřešek na auto či na dřevo

    Pojem pergola a zahradní přístřešek se často plete. Pergoly se využívaly již ve starověkých zahradách a jejich jediným cílem bylo držet pnoucí zeleň a vytvářet stín. K tomuto účelu se využívají dodnes. Na druhou stranu zahradní stavby, které mají střechu, jsou přístřešky. Ať už jde o malý přístřešek na dřevo či rozlehlý dřevěný přístřešek na auto. Proč to tolik zdůrazňujeme? Stavět pergolu či byť jen přístřešek na dřevo svépomocí je obrovský rozdíl. Přístřešek totiž ze své podstaty musí chránit to, co je pod ním, před de&scaro… (More)