Dřevěné garáže

  • Praktické tipy pro nátěr dřevěného domku

    Udržovací nátěr montovaných dřevěných domů může vypadat jako jednoduchá práce, tím spíš, když ji sledujete na instruktážním videu na internetu. Stačí vzít štětec, namočit ho do barvy a může se začít. Výsledkem ale v takovém případě bude jen odfláknutá práce a v některých případech je lepší nedělat nic, než toto. Dřevo se od ostatních materiálů liší a vy s tím musíte při přípravě počítat. Níže najdete tipy, které jsou pro natírání dřevěného domu zásadní. Příprava dřeva Barva sice dodá domu… (More)
  • Základ montované dřevostavby

    Základy dřevěného domu jsou prostě základ. Samotné jádro konstrukce budovy, se kterým budova doslova stojí a padá. Jestliže nechcete, aby vaše investice do dřevěného montovaného domu přišla vniveč, musí být základy zkrátka perfektní. Životnost celé stavby je na životnosti základů bezpodmínečně závislá. Takhle se zakládá základ Kromě toho, že na nich stojí celá stavba, mají základy montovaného domu ještě jednu důležitou funkci. Propojují stavbu se zemí a roznáší na ni hmotnost celé stavby tak, aby nebyla překročena únosnost… (More)
  • Škvíry mezi srubovými dílci: Kdy se objevují a kdy je to problém?

    Montované dřevostavby, ať už dřevěné montované domy nebo montované chaty lze instalovat kdykoli během roku. Na podzim, na jaře i v zimě máme stále plno práce. Pak přichází na řadu léto, nejteplejší měsíce roku, jako je červenec a srpen. A někteří čerství majitelé dřevostaveb se vyděsí, jak dřevo začne pracovat a objeví se škvíry. Sice se záměrně snažíme vybírat dřevo z jádra stromu, které je kvalitnější a méně náchylné ke smršťování, a skutečně se na délku příliš nesráží. Za čas od instalace do léta se však můž… (More)
  • Jak vybrat živý plot k dřevostavbě?

    Živé ploty jsou na pohled asi nejvhodnější oplocení pozemků k dřevěným domům a dřevěným chatám. Živým plotem se přitom rozumí řada keřů, které jsou vysázené těsně u sebe a zastřižené tak, aby tvořily určitou bariéru nebo ohraničení pozemku. Jako živý plot se používají také některé druhy stromů, v závislosti na preferovaném vzhledu. Živý plot vám nejen zajistí soukromí, ale zvedne i cenu pozemku u dřevostavby. Živý plot neznamená jen tůje nebo habr. Tato rozšířená představa je krajně mylná. Rostlin vhodných pro živé ploty je celá řada a můžete se… (More)
  • Stavitelé pozor! Základy v zimě mohou trpět

    Ne všichni majitelé montované dřevostavby, která se nachází v místě s extrémně nízkými teplotami, si uvědomují rizika, které představuje chlad nebo mráz působící na základy dřevostavby. A na vině mohou být především chyby, které se udělaly v minulosti ještě předtím, než se započala stavba montované chaty.  U základů, které jsou správně izolované, zakryté zeminou a na nichž už montovaná chata stojí, je riziko minimální. A nemusí se bát ani ti, kdo svěřili stavbu základů firmě, nebo pořídili své montované domy na kl&iacut… (More)
  • Nejlepší montované domky bez stavebního povolení ❤️

    Zdroj: Freepik Postavit si malý domeček na vlastním pozemku a nikoho se na nic neptat. Ani sousedů a už vůbec ne úřadů. Že je taková myšlenka v dnešní době nesmysl? Není. Chce to ale trošku přemýšlení a plánování, protože úplně jednoduché to také není. Základní podmínkou je dostatečně velký pozemek, protože abyste nemuseli svůj záměr s nikým probírat, musíte dodržet odstup alespoň 2 metry od pozemku sousedů i veřejných pozemků a komunikací. Máte? Tak se pojďme podívat, co a za jakých podmínek vám na něm může vyrůst. Jak se staví chata bez stave… (More)
  • Naše realizace: Dřevěná garáž CLASSIC 6x6 na Osoblažsku

    Není nic lepšího, než garáž, ve které je vaše auto v bezpečí. Zákazník z Osoblažska byl stejného názoru. Po vlastním průzkumu a několika telefonátech s řadou dodavatelů garáží se rozhodl pro naši nabídku a zakoupil dřevěnou garáž Classic o rozměrech 6x6 m. Dřevěnou garáž chtěl zejména proto, aby se vyhnul kondenzaci vlhkosti uvnitř (častý problém kovových garáží). Důležitým kritériem pro výběr dřevěné konstrukce bylo také využití přírodního materiálu. Tuto konkrétní garáž jsme měli v danou chvíli skladem, takže dodá… (More)
  • Naše realizace: Dřevěná dvojgaráž Classic 6x6

    William z Essexu je vášnivý nadšenec do klasických automobilů. Má fantastický Chevrolet Corvette C2 z roku 1967 (pravděpodobně poslední oficiálně prodaný vůz ve Velké Británii) a nádherný klasický Jaguar. William tedy potřeboval robustní a spolehlivou garáž, kde by mohl tyto dva neocenitelné krasavce uschovat. Dřevěná dvojgaráž Classic o rozměrech 6x6 metrů byla cenově velmi výhodnou volbou. Navíc, díky dřevu, taková garáž zabraňuje kondenzaci vodní páry, což je pro hodnotné staré vozy velmi důležité. William předem připravil betonový základ, takže zbývalo,… (More)
  • Naše realizace: Dvojgaráž CLASSIC DUO 6x9 44mm

    Naše dřevěné garáže lze zapustit i do mírně svažitého terénu, jak ukazuje následující realizace. Zákazník měl pozemek, který chtěl využít pro skladování svých aut a nářadí a tak se rozhodl nás kontaktovat ohledně stavby dřevěné garáže. Po vybudování betonové základové desky mohl nastoupit náš montážní tým a postavit dvojgaráž Classic DUO o rozměrech 6×9 m. Vy se teď můžete podívat na výsledek. Prostorná a bytelná garáž dokáže 12 měsíců v roce udržet auta a nářadí chr… (More)
  • Naše realizace: Dřevěná garáž s plochou střechou 4x6, 44mm, 24m v Lomnici nad Popelkou

    Dřevěná montovaná garáž je praktickým a levným způsobem, jak zajistit svému vozu ochranu před působením živlů i před zloději. Jednu takovou jsme postavili zákazníkovi v Lomnici nad Popelkou. Do garáže s rozměry 6 x 4 metry se pohodlně vejde běžný osobní vůz a zároveň i náhradní pneumatiky nebo nářadí. Praktický je i boční vchod a okno. Garáž jsme montovali, pro dřevostavbu netypicky, přímo na zámkovou dlažbu. U větších montovaných chatek se sice nejedná o vhodný základ. Ovšem garáže, v případě kvalitně provedeného podkladu, takto postavit lze. Stav… (More)