Zahradní domky

  • Realizace u sousedů - zahradní domek Davea a Ginie na předměstí Londýna

    Rodina chtěla něco víc než jen sklad, ale stavbu, která by jim pomohla užívat si prostor na zahradě. Protože znali podnebí anglického Watfordu, dával úkryt před deštěm dokonalý smysl. Vybraným modelem byl náš zahradní domek s plochou střechou DREUX, což je praktická a multifunkční stavba s otevřeným půdorysem. Podívejme se, jak si šestičlenná rodina - Dave, Ginie, dva teenageři a dvě kočky - splnila své přání! Cesta, která vedla k Pineca Manželé si představovali dílnu s prostorem pro uskladnění jízdních kol. Nejprve oslovili několik místních stavbařů, aby prostor vyčistili a při… (More)
  • ▶️ Naše realizace video - Zahradní domek ELEONORA 44 mm u Sušice

    Zahradní domek ELEONORA patří k větším zahradním domkům, které vám poskytnou více prostoru, a má tak více možností využití. Majitelka z Jižních Čech si v něm zařídila šicí dílnu a získala tak na zahradě světlý a krásný prostor, kde ji při její práci nikdo neruší. Chatu najdete zde: ⬇️  Zahradní domek Eleonora 19,8m² (6,6x3) 44mm   Domy je možné na přání do určité míry modifikovat a přizpůsobit je konkrétním požadavkům klienta (např. přidat/odebrat okno, zvolit způsob zateplení apod.). 📞 Kontaktujte nás pro v&i… (More)
  • Naše realizace: Zahradní domek ELEONORA 19,8m² (6,6x3) 44mm v obci Sušice

    Dřevěný domek klasického tvaru ELEONORA 🏠 by měl upoutat pozornost obdivovatelů tradičního dřevěného stylu, kteří na své zahradě hledají dokonalý prostor pro odpočinek. Tato kompaktní stavba vám může posloužit k mnoha účelům: od rozšíření obývacího pokoje na zahradě až po funkční prostor pro uložení veškerého zahradního náčiní a uspořádání hobby místnosti nebo dílny. Pokud jste při procházení široké nabídky modelů narazili na tento, možná byste se jím měli zabývat hlouběji! Prozkoumejte potenciál této krásn&… (More)
  • Naše realizace: Dřevěná chata SOPHIA 20m² v obci Chotěbudice u Lomnice

    Moderní a kompaktní zateplený dřevěný dům SOPHIA 20m² nemůže nechat lhostejným žádného obdivovatele současného stylu. Tento model s prostorným podkrovím na spaní, koupelnou a velkou terasou (volitelná funkce) je ideální pro ty, kteří chtějí mít ekologický a funkční prostor pro dočasné návštěvy nebo víkendové pobyty. Prostorné podkroví o rozloze 15 m² vám umožní získat oddělený, nerušený prostor pro pohodlný odpočinek. - Velká prosklená okna a dveře zajišťující světlý a útulný vnitřní… (More)
  • ▶️ Naše realizace video: dřevěná chata FILL s netradiční štukovou fasádou se Středočeském kraji

    Celoroční zateplená dřevěná chata FILL ve Středočeském kraji má díky štukové fasádě netradiční vzhled. Zvenku se tváří jako zděný dům, ale uvnitř je to čistokrevná montovaná dřevostavba. Majitelé tu tráví celé léto a nejraději na prostorné terase s výhledem na upravenou zahradu. Dřevěná chata FILL 60m² (10,5x6) 44mm Domy je možné na přání do určité míry modifikovat a přizpůsobit je konkrétním požadavkům klienta (např. přidat/odebrat okno, zvolit způsob zateplení apod.). 📞 Kontaktujte nás pro více informací o možnostech ř… (More)
  • Praktické tipy pro nátěr dřevěného domku

    Udržovací nátěr montovaných dřevěných domů může vypadat jako jednoduchá práce, tím spíš, když ji sledujete na instruktážním videu na internetu. Stačí vzít štětec, namočit ho do barvy a může se začít. Výsledkem ale v takovém případě bude jen odfláknutá práce a v některých případech je lepší nedělat nic, než toto. Dřevo se od ostatních materiálů liší a vy s tím musíte při přípravě počítat. Níže najdete tipy, které jsou pro natírání dřevěného domu zásadní. Příprava dřeva Barva sice dodá domu… (More)
  • Naše realizace: Zahradní chata AVIGNON 20m² (44mm) v sousedním Německu

    Kompaktní a funkční dřevěný dům 🏡 AVIGNON má v prvním patře útulný obývací prostor a ve druhém patře pohodlný půdní prostor, který je ideální pro uspořádání komfortní odpočinkové zóny 🛏️. Pokud hledáte vysoce funkční a finančně nenáročný dřevěný dům, tento model by pro vás mohl být tím pravým jako pro našeho zákazníka z Německa ✔️. Pro vaše maximální pohodlí je k dispozici i zateplená verze tohoto modelu. Hledáte kompaktní dřevostavbu, která vám poskytne vše potřebné pro poho… (More)
  • Jak pronajímat dřevěné domy?

    Postavili jste si montovanou dřevostavbu, či dřevěnou chatu, ale celoročně ji nevyužíváte a plánujete ji krátkodobě pronajímat, aby se hypotéka splatila dříve? Nebo jste montované chatky kvůli pronájmu rovnou stavěli? Ať už je to tak, či onak, patříte mezi velkou skupinu majitelů dřevostavby, kteří se rozhodli z pronájmu něco vytěžit. Bez ohledu na důvod, proč to děláte, je pronájem skvělým způsobem, jak investici do dřevěného domu výhodně zúročit a vydělat na ní. Většina majitelů rekreační dřevostavby v dobré lokalitě nad pronajímáním své nemovitosti určitě alespoň přemýšlí. Vždyť stač… (More)
  • Základ montované dřevostavby

    Základy dřevěného domu jsou prostě základ. Samotné jádro konstrukce budovy, se kterým budova doslova stojí a padá. Jestliže nechcete, aby vaše investice do dřevěného montovaného domu přišla vniveč, musí být základy zkrátka perfektní. Životnost celé stavby je na životnosti základů bezpodmínečně závislá. Takhle se zakládá základ Kromě toho, že na nich stojí celá stavba, mají základy montovaného domu ještě jednu důležitou funkci. Propojují stavbu se zemí a roznáší na ni hmotnost celé stavby tak, aby nebyla překročena únosnost… (More)
  • Tloušťka stěny dřevostavby: Jak ji vybrat?

    Tloušťka a konstrukce stěny dřevostavby je nesmírně důležitou volbou, která ovlivňuje nejen způsob montáže, ale i řadu vlastností budovy. Vzhledem k tomu, že sortiment Pineca.cz zahrnuje položky s různými typy stěn, nastíníme vám několik užitečných informací, které zodpoví vaše otázky.    - Srubové konstrukce (pero a drážka) - Jednoduché stěny (jednoplášťové) - Jednoduché stěny se svislým dřevěným obkladem - Dvojité stěny (dvouplášťové) - SIPs (Structural Insulated Panels - konstrukční izolované panely) Srubová konstrukce (pero a drážka) U všech… (More)