Realizace u sousedů - zahradní domek Davea a Ginie na předměstí Londýna

Rodina chtěla něco víc než jen sklad, ale stavbu, která by jim pomohla užívat si prostor na zahradě. Protože znali podnebí anglického Watfordu, dával úkryt před deštěm dokonalý smysl. Vybraným modelem byl náš zahradní domek s plochou střechou DREUX, což je praktická a multifunkční stavba s otevřeným půdorysem. Podívejme se, jak si šestičlenná rodina - Dave, Ginie, dva teenageři a dvě kočky - splnila své přání!

zahradní domek Dreux

Cesta, která vedla k Pineca

Manželé si představovali dílnu s prostorem pro uskladnění jízdních kol. Nejprve oslovili několik místních stavbařů, aby prostor vyčistili a připravili na budoucí projekt. Jeden ze stavitelů navrhl instalaci dřevěného zahradního domku, což Dave a Ginie považovali za skvělé. Stavebník však nemohl tuto práci zařadit do svého harmonogramu, a tak manželům poradil, aby se podívali na stránky Pineca a dřevěný srub si koupili přímo tam. Zmínil se také o tom, že by si ji mohli zkusit postavit sami svépomocí.

Seznam přání

Podívejme se na ideální scénář. Za prvé, velkým faktorem byla robustnost - pár hledal silné stěny a záruku, že stavba vydrží roky. Hledali také plně využitelný prostor s okny pro větrání. Podle slov majitelů:

 

"Okna pro nás byla velkým plusem oproti klasickým plastovým stěnám od běžných dodavatelů."

 

Nová budova také musela zapadnout do zahrady, protože v blízkosti se nacházel les a plastové nebo hliníkové varianty nestály za úvahu. A konečně, jak již bylo zmíněno, manželé potřebovali také dílnu, kterou by mohli postavit vlastníma rukama.

zahradní domek Dreux

Všichni staví dřevostavbu!

Po prohlídce různých výrobců na místě i na internetu se Dave a Ginie rozhodli, že z hlediska designu i ceny jednoznačně zvítězí společnost Pineca.

zahradní domek Dreux


Montáž proběhla během Vánočních a Novoročních svátků. Počasí v tomto ročním období samozřejmě může celý proces ztížit. V tomto případě se rodině podařilo udržet všechny prefabrikované díly v suchu. Na začátku bylo každé prkno ošetřeno nátěrem. Podklad představoval výzvu - jelikož se jednalo o směs plastu a štěrku, bylo těžké ho srovnat. Po téměř 10 měsících však drží dobře. Při pohledu zpět manželé přiznávají, že neměli čas ani znalosti potřebné k položení betonového základu.

zahradní domek Dreux

Jak se z DREUXu stal hobby prostor Davea a Ginie

První modernizace byla provedena tak, aby se dovnitř vešlo všech 7 rodinných kol. Přidaný úložný prostor pomohl udržet v místnosti pořádek, protože veškeré vybavení bylo zavěšeno na stěně. Dále majitelé nainstalovali osvětlení z LED pásků, aby vytvořili útulnou atmosféru, a také pracovní stůl pro větší pohodlí. Aby se dřevěná podlaha nepoškodila, byla přidána také gumová podlaha.

zahradní domek Dreux

Rychlý posun vpřed do dnešního dne: Dave a Ginie s radostí oznamují, že jejich zahradní srub je denně využíván. Rodina si užívá přirozeného světla, které okna poskytují, a možnosti jejich vyklápění bez nutnosti úplného otevření. Tyto zdánlivě malé detaily se sčítají a vytvářejí pohodlné a radostné zážitky.

Chtěli byste prožít svůj vlastní úspěšný příběh? Neváhejte nás kontaktovat na telefonním čísle +420 775 515 905 nebo napiště email: podpora@pineca.cz

zahradní domek Dreux