Nejlepší montované dřevěné domy do 1,5 milionu ❤️

Chcete bydlet ve vlastním nebo si konečně pořídit zbrusu novou chatu, ve které můžete trávit víkendy s rodinou? Tak to vás čeká nelehký úkol, protože ceny nemovitostí v pandemii vyletěly strmě vzhůru. A i polorozpadlé domky a chaty dnes stojí několik milionů korun. Řešením mohou být dřevostavby. I v dnešní době totiž můžete sehnat montované domy do 1,5 milionu a to nejen pro rekreaci, ale i pro bydlení. Nevěříte? Máme pro vás pár tipů. 

Dřevostavby na klíč do 1,5 milionu Kč? Levnější je svépomocí!

Výslednou cenu domu výrazně ovlivňuje cena pozemku a zasíťování. Ta se přitom výrazně liší podle místa, kde hodláte stavět, a proto ji v našem výběru nezohledňujeme stejně jako cenu základů, která se liší podle toho, jestli stavíte na betonové desce či na patkách, na rovince nebo ve skalnatém svahu.

A také cenu práce, kterou si můžete odškrtnout, jen pokud se do stavby montované dřevostavby pustíte svépomocí. I to jde, není to nijak zásadně složité a výrazně ušetříte. Když si ale objednáte dům přímo od dodavatele se zkušenou partou montérů, kde nehrozí zbytečná zdržení nebo vícenáklady, můžete sehnat i montované domy na klíč do 1.5 milionu korun.

Třeba v podobě dřevostavby z masivu, z kvalitního severského dřeva. Tipy na pohodlné rekreační chaty i celoroční montované domy do 1.5 milionu korun vám přinášíme na následujících řádcích. 

1. VERA 127m² (12x9,5) 66mm

Dřevostavba Vera 12x9,5

V základním provedení nabízí dvoupatrový dům bezmála 130m2 , na které se vám vejde až osm místností. Včetně prostorného obývacího pokoje, ze kterého vedou francouzská okna na příjemnou terasu. To je chatka vskutku velkolepých rozměrů. Stačí přitom zvolit dvojité zdi 66mm s izolací a promění se v pohodlné bydlení pro rodinu. A to bez sebemenších pochyb. Doporučujeme proklikat si snímky z realizace, kde spokojený klient nechal nakouknout i do zabydleného interiéru. Věříme, že okouzlí i vás.

Dřevěný dům VERA 127m² (12x9,5) 66mm

2. BERTA se sedlovou střechou 105m² (13x11) 66mm

dřevěný montovaný dům Berta

Bungalovy jako je Berta se výborně hodí především na stáří, kdy už vás otravuje zbytečně zdolávat schody do patra. Výhod ale nabízí mnohem víc. Třeba integrovanou garáž, která se hodí jak u dřevěné chaty, tak u rodinného domku, který z Berty vytvoříte, když jí objednáte dvojité stěny se zateplením. Z garáže přitom můžete suchou nohou vejít rovnou do domu, nebo i východem na krytou terasu v zadní části domu. Praktický a pohodlný dům nabízí až šest místností.

Montovaný dům BERTA se sedlovou střechou 105m² (13x11) 66mm

3. GRETA 54m² (9x6) 44+44mm

Dřevěný montovaný domek Greta

Bungalovy Greta jsou ztělesněním perfektní chaty nebo skromného bydlení. Do poměrně malé plochy 54m2 jsou v nich totiž vměstnány pohodlné dispozice 3+kk, kam se vejdou dvě ložnice, koupelna a nádherně prosvětlený obývací pokoj s kuchyňskou linkou a francouzskými okny. Za cenu okolo půl milionu a rovnou i se zdvojenými stěnami představují jeden z domů, který využívá prostor i finance tím nejpraktičtějším způsobem. Pokud se vám podaří levně sehnat pozemek, můžete mít Gretu do milionu i s pozemkem a vnitřní výbavou.

Dřevěný dům GRETA 54m² 44+44mm + izolace do stěn a podlahy







Mgr. Filip Kačer
Jsem autorem článků na webu a vedle tématu dřevostaveb, kterým se zabývám ve svém profesním životě, se ve volném čase věnuji také muzikoterapii a včelaření. Rád vám ukáži svůj vlastní dřevěný domek od Pineca.cz, který jsem si postavil svépomocí. Jako předseda ČSOP v Pacově se angažuji v ochraně přírody.

Mohlo by vás zajímat ↓
6 tipů které musíte znát o větrání dřevostavby
Nejlepší dřevostavby a montované chaty do 25m2
Nejlepší dřevostavby pro celoroční bydlení do 500 000 Kč
Nejlepší dřevostavby a montované domy na klíč do milionu
7 kroků jak postavit dřevěný dům ve svahu?