Nejlepší dřevostavby pro celoroční bydlení do 500 000 Kč ❤️

Za půl milionu dnes seženete sotva tak běžné rodinné auto. A realitní kanceláře se nám snaží namluvit, že ve světě nemovitostí taková částka stačí leda tak na garáž, polozřícený vejminek, nebo zahradní domek na pronajatém pozemku. Nevěřte jim! V katalogu Pineca.cz do půl milionu pořídíte prostornou chatu pro rodinnou rekreaci, nebo i skromný dům pro malou rodinu. Stačí si jen najít místo, kam je umístíte.

Tento článek nezahrnuje všechny dřevostavby do půl milionu. Ale snažili jsme se vybrat takové , které dokáží splnit požadavek na perfektní obydlí pro rodinnou rekreaci a dokonce takové, které s takto omezeným rozpočtem můžete využívat i k trvalému, celoročnímu bydlení.

Tak pojďme na to.

1. Montovaná chata ALBI 20m² (5x5,6) 44mm

Dřevěná chata ALBI 20m² (5x5,6) 44mm

Montovaná chata Albi s podlahovou plochou kolem 40m2 a prostornou terasou nabízí skvělou příležitost k trávení letní dovolené. V podkroví je dostatek místa na zařízení útulné ložnice a pracovny, popřípadě odpočinkové místnosti, kde si rádi vychutnáte šálek kávy během deštivých dnů. Přízemí disponuje vetší místností, kde snadno umístíte kuchyňský kout i jídelní stůl, a dále menší místností pro koupelnu. V letních měsících každý jistě ocení příjemnou terasu, která je jako stvořená pro posezení s přáteli. Pokud se rozhodnete pořídit si chatu s dvojitou stěnou a kompletním zateplením, získáte útulný domek vhodný i k trvalému bydlení.

2. Montovaný domek OLIVIA 36m² (6x6) 66mm

Montovaný domek OLIVIA 36m² (6x6) 66mm

Montovaná chata Olivia patří se svými 36 m2 k menším domkům a ani dispozice 2+kk neslibuje rozmařilé hýření prostorem. Přesto patří k našim tipům na nejlepší dřevostavby do půl milionu. A může za to nejen skvělá cena, díky níž se do našeho limitu vejde bezmála dvakrát. Olivia má totiž ve své kategorii i neuvěřitelné kouzlo, které jí propůjčuje prostorná terasa a bohaté prosklení v podobě francouzských oken, jež zalévá interiér přirozeným světlem. Jako zahradní dům pro hosty nebo víkendová chata bude sloužit perfektně. Díky silnějším robustním stěnám ji můžete po instalaci krbových či elektrických kamen využívat i mimo sezónu a se zdvojenými stěnami a zateplením i k zimní rekreaci.

3. Montovaná chata NANTES 30m² (6x5) 44mm

Montovaná chata NANTES 30m² (6x5) 66mm

Dřevěná chata Nantes s dispozicí 3+kk ideálně splňuje požadavky na celoroční rekreační objekt za rozumnou cenu. Ze dvou menších pokojů si bez větších problémů uděláte ložnici a koupelnu. Vetší obytnou místnost stačí jen dovybavit kuchyňským koutem a nábytkem dle vkusu a fantazie. Pomyslnou třešničkou na dortu této dřevostavby je terasa která výborně poslouží k odpočinku nebo jako prostor k uložení sportovního vybavení a zahradního nábytku.

Nebojte se stavět sami

Stavba svépomocí je zase v kurzu. A lze díky ní i výrazně ušetřit. Na rozdíl od zděných domů je dřevostavba svépomocí snadná, rychlá a levná. S dřevostavbou od Pinecy získáte podrobný stavební návod, každý dřevěný díl je očíslovaný a má své přesné místo. Ke stavbě tak postačí jen šikovné ruce, gumová palice a elektrický šroubovák. Navíc se můžete kdykoliv obrátit na naše odborníky, kteří celou stavbu nebo její část provedou, či vám po telefonu poradí s jakýmkoliv dotazem, na který při stavbě dřevostavby svépomocí narazíte. 

 


 

 

 

Mgr. Filip Kačer
Jsem autorem článků na webu a vedle tématu dřevostaveb, kterým se zabývám ve svém profesním životě, se ve volném čase věnuji také muzikoterapii a včelaření. Rád vám ukáži svůj vlastní dřevěný domek od Pineca.cz, který jsem si postavil svépomocí. Jako předseda ČSOP v Pacově se angažuji v ochraně přírody.

Přečtěte si také 
Nejlepší dřevostavby a montované domy na klíč do milionu
Nejlepší dřevostavby a montované chaty do 25m2
Dřevěný montovaný dům versus cihlový dům

Prohlédnout si nabídku zahradních domků